Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@01:44:33 GMT

«جلوه‌های معشوق در شعر معاصر تاجیک» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۵۳۶۴۰

«جلوه‌های معشوق در شعر معاصر تاجیک» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، «جلوه‌های معشوق در شعر معاصر تاجیک» نوشته مرجان علی اکبرزاده با شمارگان هزار نسخه، ۳۲۹ صفحه و بهای ۶۰ هزار تومان توسط نشر بایا منتشر شد. علی اکبر زاده عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوای ورامین است.

نویسنده در این کتاب به مقوله معشوق در شعر معاصر تاجیک (از ۱۹۱۷ تا امروز) و جلوه‌گری‌های او در گذر زمان، نگاهی نوین انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بحبوحه شعر شوروی تاجیک، تا قبل از مرگ استالین و آغاز دوره خُروشچف (۱۹۵۳) علاوه بر مصادیق سنتی مانند معشوق به عنوان زنِ زیباروی، مصادیق جدیدی از جمله؛ زنِ هم‌سوی با سیاست و اجتماع، وطن یک‌پارچه سوسیالیستی، برخی شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی، برخی آرمان‌ها و مادر (مادر- مادر خدا) چونان معشوقی توسط شاعر ستایش می‌شود.

پس از دوره ادبیات شوروی تاجیک، به‌ویژه از سال ۱۹۵۳ با مرگ استالین و قدرت یافتن خُورشچف (دوره ایجاد آزادی‌های نسبی) و سرانجام با استقلال تاجیکستان در ۱۹۹۱، معشوق شاعر، تا حدی از آرمان‌های سوسیالیستی فاصله می‌گیرد. گاهی به جهت فضای پر تنش سیاسی- اجتماعی آن روزگار، با برخی انتقادهای اجتماعی هم‌سو می‌شود و گاه در مفاهیم جدیدی رخ می‌نماید؛ زن عجین با زندگی روزمره شاعر (شخصیتی رئالیستی و مدرن)، وطن در مفهوم تاجیکستان، مادر (با کم‌رنگ شدن مفهوم مادرخدایی) و بسیاری از مفاهیم ممنوع در روزگارِ تسلط سوسیالیسم، چونان؛ سمرقند و بخارا (بخش‌های به‌ناحق جدا شده از پیکره تاجیکستان)، دلاوران راه آزادی، ایران (سرزمین نیاکان)، زبان فارسی، مفاهیم مذهبی و عرفانی.

کد خبر 4882668 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: تاجیکستان بازار نشر ویروس کرونا ادبیات رایزنی فرهنگی کتاب و کتابخوانی گردشگری شیوع کرونا بازار نشر نوروز عید نوروز نشر مرکز معرفی نشریات ترجمه ادبیات جهان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۳۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جوایز «ایسفا» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ایسفا، انجمن فیلم کوتاه ایران به منظور معرفی برترین آثار سینمای کوتاه ایران، فراخوان ثبت‌نام چهاردهمین دوره‌ جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (جوایز ایسفا) را منتشر کرد.

تمامی فیلم‌های کوتاه با هر ساختار، گرایش و تفکری، با مدت زمان حداقل ۳ دقیقه و حداکثر ۳۰ دقیقه که از ابتدای سال ١۴٠٢ تا پایان تیر ماه ١۴٠٣ تولید شده و برای دوره‌های قبلی جوایز ایسفا ارسال نشده‌اند می‌توانند فرم تقاضای شرکت در جوایز ایسفا را تکمیل کنند.

فیلمسازان فیلم کوتاه از امروز ١٩ اردیبهشت ماه می‌توانند با مراجعه به سایت ایسفا و مطالعه فراخوان چهاردهمین دوره‌ جوایز ایسفا جدیدترین آثار خود را ثبت نام کنند، آخرین مهلت ثبت‌نام و همچنین ارسال آثار ٣١ تیر ماه خواهد بود.

امیررضا جلالیان از اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران است که کارگردانی ١٠ فیلم کوتاه از جمله «خروس‌ها»، «آدم‌پران»، «گرگ‌ها» و «سنگ‌پشت» را در کارنامه‌ فیلمسازی خود دارد.

مراسم پایانی چهاردهمین دوره جوایز ایسفا در شهریور ١۴٠٣ برگزار خواهد شد.

کد خبر 6100528 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • فراخوان جوایز «ایسفا» منتشر شد
  • سخت شدن کار مهاجران تاجیک در قزاقستان
  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • جشنواره امام رضا(ع) مسیر پر افتخاری را طی کرده است/ رویدادهای موثر و جریان ساز نقش مهمی در اعتلای مفاهیم انسانی و عدالت خواهانه اهل بیت(ع) دارند
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • جزئیات جدید از ماجرای یسنا ۴ ساله؛ دلیل ربودن او چه بود؟
  • جزئیات جدید از دزدیده شدن یسنا؛ کارگر ۳۵ ساله قصد فروش یسنا را داشت
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟